Thema

Fytoplasma’s in de wortelteelt geven heel wat problemen

Dit bericht werd geplaatst in Thema, Ziekten en plagen op .

In onze productievelden van wortelen worden regelmatig fytoplasma’s aangetroffen. De symptomen die deze micro-organismen veroorzaken worden dikwijls ten onrechte toegewezen aan schade door een slechte bodemstructuur of stress, zo blijkt. Fytoplasma’s worden in onze velden en naar naburige velden overgedragen door cicaden. Een adequate bestrijding van deze insecten is dan ook op zijn plaats.

Middelen getest tegen bladvlekken in knolselder

Dit bericht werd geplaatst in Thema, Ziekten en plagen op .

Vorig jaar testte Inagro diverse gewasbeschermingsmiddelen in knolselder tegen Septoria. Afhankelijk van het oogsttijdstip en de oogstbestemming van knolselder is het inzetten van de gepaste middelen op het juiste moment van groot belang. De erkende en enkele niet-erkende middelen gaven in de uitgevoerde proef een effectieve beheersing, maar de nawerking verschilde sterk.

Opletten voor valse meeldauw in peterselie

Dit bericht werd geplaatst in Thema, Ziekten en plagen op .

We gingen de werkzaamheid na van verschillende fungiciden tegen valse meeldauw in peterselie. De middelen Fubol Gold, Revus en Fenomenal vertoonden een goede werking. Maar ook enkele middelen die nog niet erkend zijn in peterselie bleken veelbelovend voor de bestrijding van valse meeldauw.

Gewasbeschermingsapp grote hulp tijdens spuitseizoen

Dit bericht werd geplaatst in Thema, Ziekten en plagen op .

De erkenningen van gewasbeschermingsmiddelen evolueren snel. Laat je daarom tijdens het spuitseizoen bijstaan door Inagro’s gewasbeschermingsapp. Daarop kan je snel en gemakkelijk de meest actuele informatie krijgen over ziekten, plagen en onkruiden in jouw teelten en de beheersing ervan. Bovendien helpt de app je op weg met gewasbeschermingsmiddelen onder 120-dagenregeling.

Koolvlieg biologisch beheersen ook haalbaar in dubbelteelt bloemkool

Dit bericht werd geplaatst in Thema, Ziekten en plagen op .

In een voorjaarsteelt bloemkool is een goede controlestrategie tegen koolvlieg een must. Een tweede vrucht bloemkool loopt minder risico op een aantasting, maar de meeste telers spelen toch op zeker en beschermen de planten met een plantbakbehandeling of afdekking. Uit een proef blijkt dat niet altijd nodig te zijn, zelfs niet in twee opeenvolgende teelten biologische bloemkool.