Vollegrond

Agro-Expo zet trendy groenten in de kijker

Dit bericht werd geplaatst in Vollegrond op .

In de aanloop van Agro-Expo Vlaanderen zet de beursorganisatie trendy groenten van eigen bodem in de kijker. Zo is bijvoorbeeld pastinaak weer helemaal in en is pompoen veel meer dan een Halloweengadget geworden. Maar trendy is veel meer dan dat. Ook nieuwe toepassingen geven groenten een boost.

Prei vroege herfstteelt 2017

Dit bericht werd geplaatst in Vollegrond op .

Krypton gaf de hoogste opbrengst in deze vroege herfstteelt, maar de kleur en houdbaarheid vielen tegen. In deze periode moet dit ras zeker tijdig worden geoogst. Het standaardras Poulton en ook Delmas en vooral Curling komen wat trager in productie maar zijn donkerder en hebben de voor onze markt gewenste korte overgang. Gostar koppelde een zeer goede opbrengst aan een goede kwaliteit en goede houdbaarheid.

Broccoli vroege teelt 2017

Dit bericht werd geplaatst in Vollegrond op .

Eos kwam in deze vroege teelt broccoli iets beter uit de proef dan referentieras Ironman. Ook het nieuwere ras Titanium scoorde in deze proef heel goed, Malibu lijkt beloftevol. Kuba en Aquiles waren vroeger oogstklaar maar hadden een iets lager stukgewicht. De vroege rassen Kimono en Koros vielen kwalitatief tegen.

Vollegrond actueel 4/12/2017

Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Vollegrond op .

November was een vrij natte maand en ook december is nat begonnen. Op sommige percelen verloopt de oogst van prei al moeizaam door de vele regen. Als er ook nog nachtvorst bijkomt, dan is het zeer belangrijk om de prei te beschermen tegen ziekten. Door vorst wordt het preiblad immers gevoeliger voor ziekten. Zeker wanneer er na vorst een natte periode komt, vergroot de kans op papiervlekken. De beste aanpak is de prei behandelen vóór de vorstperiode, maar dat is niet altijd mogelijk. Een overzicht van de middelen en hun sterkte tegen papiervlekken vind je in de actueel van 9 oktober 2017.

Bloemkool vroege teelt 2017

Dit bericht werd geplaatst in Vollegrond op .

Deze vroege teelt bloemkool kreeg het hard te verduren onder de moeilijke weersomstandigheden. Uiteindelijk gaf Aerospace de mooiste kolen en scoorde kwalitatief beter dan referentieras Hermon. Ook Alcala, Ansari, Flirt en Guideline deden het beter.