Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bedrijfsbezoek witloofbedrijf Hof De Soete

25 juni 2015 @ 19:00 - 21:00

Op donderdag 25 juni 2015 kan je deelnemen aan een bedrijfsbezoek van Hof De Soete in Herent. Hof De Soete is een kleinschalig traditioneel witloofbedrijf, gelegen in het hart van de oude witloofstreek. Jan Pasteels en Ingrid Dockx telen hier het Brussels grondwitloof volgens de klassieke teeltmethode, onder golfplaten. Zij winnen hun eigen witloofzaad en besteden aandacht aan een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.
Tijdens dit bezoek wordt toegelicht welke maatregelen je als teler kan nemen om agrobiodiversiteit te integreren in jouw teelt. Door functionele agrobiodiversiteit te versterken wordt het natuurlijk evenwicht hersteld en worden tegenslagen beter opgevangen. In Hof De Soete zijn enkele initiatieven genomen om de agrobiodiversiteit te stimuleren, die ter plaatse getoond worden.
Momenteel loopt er een onderzoek naar beheersingsstrategieën voor ritnaaldenplagen. Hof De Soete laat een perceel monitoren op ritnaalden. Hierover meer uitleg op 25 juni!

Programma:

  • Geleide wandelvoordracht

Tijdens deze wandeling lichten we verschillende elementen uit de agrobiodiversiteit toe. Wat zijn de voordelen bij het plaatsen van een bijenhotel? Hoe kan een bloemrijke akkerrand functioneel zijn voor mijn teelt?

  • Voorstelling monitoringsnetwerk ritnaalden

We bezoeken het perceel dat opgevolgd wordt in het kader van het ritnaaldenproject en krijgen uitleg over het monitoringsnetwerk ritnaalden.

  • Infostand Vlaamse Landmaatschappij (VLM)

Je kan je doorlopend laten informeren op de infostand van VLM

Met de ondersteuning van toeleverende en verwerkende agroindustrie.

WAAR EN WANNEER ?

Donderdag 25 juni 2015 om 19 uur in Hof De Soete (Jan Pasteels en Ingrid Dockx, Drogenbosstraat 3, 3020 Herent)

Gegevens

Datum:
25 juni 2015
Tijd:
19:00 - 21:00