Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Aftrap Interreg-project ‘Leve(n) de Bodem’ – Inagro

28 maart 2017 @ 13:30 - 15:30

Agrarische ondernemers zijn een belangrijke partner bij de zorg voor het behoud van de kwaliteit van onze bodems. Het grensoverschrijdend Interreg-project ‘Leve(n) de Bodem’ wil hen hierin optimaal ondersteunen, op basis van de bestaande kennis. Op deze startdag van het project demonstreren we de laatste nieuwe ontwikkelingen inzake bodemzorg en stellen we het project globaal aan je voor.

Praktisch

Wanneer? Dinsdag 28 maart, van 13.30 tot 15.30 uur
Waar? Inagro, Ieperseweg 87, 8800 Rumbeke-Beitem
Deelname is gratis, inschrijven via www.inagro.be/inschrijven
Meer info: www.inagro.be/agenda

Programma?

13.30 – 14.00 uur

 • Verwelkoming
 • Voorstelling ‘bodem-IDee’
 • Voorstelling team van kennispendelaars

14.00 – 15.30 uur: Demonstraties

 • Gebruik van drones in de land- en tuinbouw
  De gewasstand monitoren via drones maakt het mogelijk om precisieopdrachten aan te sturen. Zo wordt de nutriëntenvoorziening voor het gewas tot in detail geoptimaliseerd en blijven de verliezen naar de bodem tot een minimum beperkt.
 • Bandenspanning
  Bij elke bodembewerking oefenen de banden druk uit op de bodem. Een techniek om de bandenspanning van de tractor/trekker aan te passen stemt de druk op de bodem af op de omstandigheden. Dat is gunstig voor de bodemstructuur, waardoor verdichting, pleksgewijze groeiachterstand en een slechte ontwatering vermeden worden.
 • Vaste rijpaden/ breedspoortrekker
  Door de ontwikkeling van navigatiesystemen is het mogelijk om gebruik te maken van vaste rijpaden. Bij zo’n teeltsysteem wordt slechts een beperkt deel van de oppervlakte bereden, met voordelen naar opbrengst en naar bodemkwaliteit.
 • Organische stof en inwerken van groenbedekkers
  Groenbedekkers zijn een van de mogelijkheden om het organisch stofgehalte van de bodem te verhogen. Een correcte manier van inwerken is van groot belang om de groenbedekker maximaal te laten renderen. Afhankelijk van het type groenbedekker zal de methode en het tijdstip van inwerken het rendement bepalen.

 

 

Gegevens

Datum:
28 maart 2017
Tijd:
13:30 - 15:30

Locatie

Inagro
Ieperseweg 87
Rumbeke-Beitem, West-Vlaanderen Belgie
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie