Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Demonstratie ruggentrekker en folielegger met rechte afleg

27 oktober 2016 @ 14:00 - 17:00

Demonstratie: ruggentrekker en folielegger met rechte afleg

Courgettes en aardbeien worden heel vaak op ruggen met folie geteeld vanwege het onkruid en het klimaat. Sommige biotelers experimenteren met teelt op folie voor groenten of kruiden om meer vat te krijgen op de onkruidbeheersing. De onkruidbeheersing tussen de ruggen en in het bijzonder op de rand van de rug is heel vaak een erg lastige klus.
Deto-Mechanisatie uit Maasbree in Nederland ontwikkelt folieleggers met verticale insteek (bekijk het filmpje). Hierdoor kan tot vlak tegen de rug worden geschoffeld. Luc Pauwels nodigt graag collega-telers uit voor een demonstratie van deze machine op zijn bedrijf.

Datum: donderdag 27 oktober 2016 om 14.00 uur

Plaats: Narrisa & Luc Pauwels, Kruisstraat 2B, 1740 Ternat. Het demonstratieperceel ligt mogelijk iets verder. Wees daarom op tijd.

Programma:

  • Welkom
  • Welke folie op de rug ?, Karel Dewaele (Inagro)
  • Beheer tussenstroken met oog op onkruidbeheersing en organische stofopbouw in aardbei, Sander Vangrunderbeek (Proefcentrum Pamel)
  • Aanpak, ervaringen en huidige mechanisatie, gastheer Luc Pauwels
  • Ervaringsuitwisseling, tips en tricks (type folie, folie leggen, plantgat, onkruid,…) onder aanwezige telers (breng uw materiaal en foto’s mee !)
  • Demonstratie folielegger met verticale insteek door Deto-Mechanisatie

Bij te slechte weersomstandigheden wordt deze demo mogelijk uitgesteld. Inschrijven is daarom wenselijk: karel.dewaele@inagro.be
Meer info: Karel Dewaele, 051/27 32 58, karel.dewaele@inagro.be
Activiteit in het kader van het project ‘Groenten telen op bodembedekking’ en het demonstratieproject ‘Praktijkgerichte oplossingen voor organische stofopbouw in biologische landbouw onder MAP5’.

Gegevens

Datum:
27 oktober 2016
Tijd:
14:00 - 17:00