Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Energiecafé: alternatieve verwarmingssystemen in de witloofteelt

16 maart 2016 @ 18:30 - 22:00

Voor de verwarming bij de teelt van witloof (hydro- en grondteelt) wordt momenteel vooral gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Hiervoor komen ook verschillende alternatieve verwarmingssystemen in aanmerking zoals warmtepompen, verbranding van Miscanthus en hout.
Tijdens het energiecafé wordt de werking van de verschillende systemen toegelicht evenals de mogelijke toepassingen op witloofbedrijven. Daarnaast komen ook de financiële rendabiliteit, premies en subsidies aan bod. Leveranciers van de voorgestelde systemen krijgen de mogelijkheid om hun materiaal voor te stellen.

Programma

– 18.30 uur: Ontvangst met drank en broodjes
– 19.00 uur: Start energiecafé

  • Korte rondleiding: verbrandingsinstallatie van Miscanthus
  • Presentaties: toelichting alternatieve verwarmingsinstallaties met hun financiële rendabiliteit en steunmogelijkheden (M. Vandermersch, Provincie Vlaams-Brabant dienst Land- en tuinbouw; J. Somers (Nationale Proeftuin voor Witloof) & T. De Marez (Inagro))

– 21.00 uur: Bezoek standen leveranciers

Praktisch

Wanneer? Woensdag 16 maart, 18.30 uur
Waar? Witloofbedrijf Eddy Crispel, Herdeweg 35, 1602 VLEZENBEEK
De inkom is gratis maar inschrijven is verplicht. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven bij jasper.somers@vlaamsbrabant.be, tel. 016/21 37 51.

Gegevens

Datum:
16 maart 2016
Tijd:
18:30 - 22:00