Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Drainopvang van tray- en containervelden

27 september 2013

In het kader van het ADLO-demoproject ‘Drainopvang van tray- en containervelden’ organiseren Proefcentrum Hoogstraten, Proefcentrum voor Sierteelt en Innovatiesteunpunt dit najaar drie demo-excursies. Om het aantal MAP-meetpunten met overschrijdingen van nitraatnormen terug te dringen moet de lozing van onder meer de opkweekvelden worden teruggeschroefd. Een aantal praktijkbedrijven van zowel de aardbeienteelt als de sierteelt hebben reeds een opvang voor deze velden aangelegd. Zij kunnen dit drainwater verwerken door hergebruik of door het uit te spreiden over grasland. Hoog tijd om deze realisaties aan het brede telerspubliek voor te stellen. De excursies vinden plaats op volgende data:

27 september in LIMBURG (inschrijven kan tot en met 18 september via peter.melis@proefcentrum.be; wie met de bus vanuit West-Vlaanderen wil meerijden moet zich inschrijven via kristof.vermeulen@inagro.be )

18 oktober in de NOORDERKEMPEN (inschrijven kan tot en met 9 oktober via peter.melis@proefcentrum.be; wie met de bus vanuit West-Vlaanderen wil meerijden moet zich inschrijven via kristof.vermeulen@inagro.be)

Gegevens

Datum:
27 september 2013