Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GlobalGAP-conferentie België/Nederland

20 november 2013

GlobalGAP is een internationale standaard voor de primaire productie, gebaseerd op de principes van de goede agrarische praktijken. Sinds meer dan tien jaar zijn Belgische producenten –vooral van groenten en fruit voor de verse markt– gecertificeerd voor deze standaard, en dat op vraag van nationale en internationale afnemers en distributeurs.
Jarenlang had GlobalGAP de traditie om diverse belanghebbenden eenmaal per jaar samen te brengen op één wereldwijde bijeenkomst. Tijdens de voorbije jaren werden de wereldwijde events afgewisseld met regionale conferenties. In 2013 heeft GlobalGAP gekozen voor een nog meer lokale aanpak en worden de nationale technische werkgroepen aangezet om specifiek overleg te organiseren voor en met lokaal betrokkenen. De nationaal technische werkgroepen van België en Nederland gaan hier op in en organiseren een gezamenlijke Nederlandstalige conferentie op woensdag 20 november 2013 op VEILING HOOGSTRATEN. De conferentie wil alle producenten (tuinders, akkerbouwers en veehouders) op de hoogte brengen van actuele ontwikkelingen binnen GlobalGAP en van de waarde van het GlobalGAP-certificaat voor hun bedrijf. Uiteraard zijn geïnteresseerden uit andere schakels ook welkom.
Tijdens de voormiddag lichten vertegenwoordigers van de GlobalGAP-organisatie recente ontwikkelingen toe. Diverse betrokkenen zetten hun visie uiteen op GlobalGAP, de waarde van het certificaat en de uitdagingen voor de komende jaren. Daarbij komen vertegenwoordigers aan het woord van de Belgische en Nederlandse distributie, van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), van de producenten zelf en van het brede publiek. In de namiddag worden drie deelsessies voorzien voor twee groepen, enerzijds voor de plantaardige sector en anderzijds voor de dierlijke sector. De sessies willen de aanwezigen laten kennismaken met en overleggen over actuele thema’s, waaronder microbiologie, duurzame ontwikkeling, maatschappelijk verantwoord ondernemen en integriteit van kwaliteitssystemen.
Vóór de conferentie kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een korte rondleiding op Veiling Hoogstraten. Na de conferentie wordt de mogelijkheid geboden om aan te schuiven bij het diner, waarop ook leden van de GlobalGAP-organisatie, de raad van bestuur en de technische comités aanwezig zullen zijn. Een uitgelezen kans om met hen kennis te maken.

Inschrijven voor de conferentie:

www.globalgap.org/uk_en/media-events/TOUR-2013/articles/TOUR-2013-The-Netherlands-Belgium/

Meer informatie over de conferentie: bij de Belgische Nationale Technische Werkgroep; Ann De Craene, tel. 016/20 00 80, ann.decraene@vbt.eu of Raf De Blaiser, tel. 015/50 42 51, raf.deblaiser@kdtvzw.be.

Meer info over GlobalGAP: www.globalgap.org.

 

Gegevens

Datum:
20 november 2013

Locatie

Veiling Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten, 2320 Belgie
+ Google Maps