Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groenbedekkersevent – Kruisem

4 november 2021 @ 13:00 - 17:00

Op donderdag 4 november organiseren het Departement Landbouw en Visserij, Inagro, PCG en PSKW een groenbedekkersevent (deel 1) waar alle aspecten die de keuze en het beheer van groenbedekkers beïnvloeden, worden toegelicht. We brengen een bezoek aan het veld waar een hele reeks groenbedekkermengsels zijn ingezaaid en stellen deze voor. Nadien zullen verschillende sprekers allerlei thema’s behandelen zoals de factoren voor een goede keuze van een groenbedekker, de relatie tussen groenbedekkers en nematoden, de voor- en nadelen van complexe mengsels, het inwerkingstijdstip van groenbedekkers en de mineralisatie nadien … We houden de thema’s breed zodat de informatie relevant is voor alle types landbouwers die met dit onderwerp te maken hebben.
Deel 2 van dit event vindt plaats in het voorjaar waar er meer focus ligt op mechanische vernietiging van groenbedekkers. Noteer alvast 31 maart 2022 in je agenda.

Praktisch
Datum: donderdag 4 november, 13.15 tot 16.30 (reservedag 8 november als het weer te slecht is)
Locatie: Appelhoekstraat 1, 9770 KRUISEM
Deelname is gratis, inschrijven kan je doen via deze link, zodat we je op de hoogte kunnen houden van de exacte datum en de laatste updates.

Gegevens

Datum:
4 november 2021
Tijd:
13:00 - 17:00