Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunnen wij boeren zonder glyfosaat?

22 februari 2018 @ 12:30 - 16:30

Glyfosaat beheerste het afgelopen jaar, naar aanleiding van de verlenging van de erkenning, de debatten. Maar wat is de directe impact op de landbouw bij een totaalverbod?
Kunnen landbouwers vandaag gewassen telen zonder de inzet van glyfosaat als onkruidbestrijder? Met welke problemen worden ze in diverse teelten geconfronteerd? Welke alternatieven zijn er in het kader van een geïntegreerde onkruidbeheersingsstrategie om in de toekomst zonder, of met een verminderd gebruik van glyfosaat te werken?
De studiedag start op donderdag 22 februari met een duidelijke uiteenzetting omtrent het gebruik van glyfosaat in België, zowel op beteelde als onbeteelde terreinen, en wat de mogelijkheden zijn om binnen een geïntegreerde onkruidbeheersing het gebruik van glyfosaat te vervangen. Hierbij is er ook aandacht voor de agro-ecologische implicaties. Dan kijken we meer concreet naar de landbouwteelten: in welke teelten en teeltfases zijn er problemen te verwachten en zijn er alternatieven voor glyfosaat in de landbouwpraktijk? Kan gangbare landbouw hierbij lessen leren van de biolandbouw, waar onkruidbeheersing zonder gewasbeschermingsmiddelen gebeurt. Tenslotte blikken we vooruit en vragen we ons af hoe de inzet van moderne technologie in de toekomst het beheersen van onkruiden in landbouwteelten kan wijzigen.
Deze studienamiddag telt ook mee als bijscholing voor fytolicentiehouders.

Locatie: ILVO, eenheid Plant, Caritasstraat 39, 9090 Melle

Meer info: Birgit De Wolf: birgit.de.wolf@ie-net.be – 03/260 08 64 – 0489/55 55 63

Inschrijven en uitgebreid programma via deze link

Gegevens

Datum:
22 februari 2018
Tijd:
12:30 - 16:30