Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Netwerkdag ‘Techniek in de biotuinbouw, Klein én Professioneel!’

9 september 2014

Op dinsdag 9 september organiseren Inagro en het Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen (PCG) in samenwerking met de biologische sector een netwerkdag ‘Techniek in de biotuinbouw’. Op deze dag zal je tal van stands, demo’s en workshops vinden voor kleine en middelgrote tuinbouwbedrijven. Volgende thema’s komen aan bod: zaai- en plantmachines, onkruidbestrijding, bodembewerking, tunneluitrusting, afdekmaterialen, irrigatiesystemen en kleinschalige opkweek. De netwerkdag vindt plaats op het biologische tuinbouwbedrijf ‘De Wassende Maan’, Beekstraat 35 in 9800 ASTENE-DEINZE, van 10.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis.

Oproep

In het kader van deze netwerkdag doet PCG een oproep naar tunneltelers. Heb jij bepaalde tunneltechnieken (verplaatsen koepels, plastic opleggen, aanbinden tomaat…) die je wil delen met de sector? Stuur je ideeën (eventueel met foto) naar justine@pcgroenteteelt.be en deel je ervaringen op de netwerkdag.

Win de innovatieprijs

Eenvoudige en betaalbare mechanisering is ongetwijfeld ook voor jou van essentieel belang voor een efficiënte bedrijfsvoering. Heb je zelf een werktuig gebouwd of verbouwd of heb je samen met een constructeur een technisch snufje voor jouw bedrijf tot stand gebracht? Breng dan je zelfgemaakte werktuig of aangepaste machine mee naar de netwerkdag en demonstreer het aan je collega’s. Het origineelste, meest handige en functionele concept wint de innovatieprijs. De winnaar wordt bekendgemaakt op het slotmoment van de netwerkdag.

Hoe deelnemen? Aanmelden bij justine@pcgroenteteelt.be of bij femke.temmerman@inagro.be. Vermeld met welk werktuig je wil deelnemen, de functie van het werktuig (+ eventueel een foto) en je contactgegevens.

 

Gegevens

Datum:
9 september 2014