Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe cursus ‘Erkend gebruiker en verkoper van bestrijdingsmiddelen’

5 oktober 2013

Op zaterdag 5 oktober 2013 start in het PAC, Blauwe Stap 25 in HERENT, de cursus ‘Erkend gebruiker en verkoper van bestrijdingsmiddelen voor landbouwkundig gebruik’. Deze cursus is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant, de Nationale Proeftuin voor Witloof en de afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling van de Vlaamse overheid. De cursus zal, bij voldoende inschrijvingen, doorgaan op zaterdagen van 9.00 tot 16.00 uur en wordt opgesplitst in twee delen. Het eerste deel gaat door van oktober tot half december 2013, het tweede deel van januari tot half maart 2014. Na elk deel volgt een mondeling examen.

De huidige licentie voor het gebruik en de verkoop van bestrijdingsmiddelen in de landbouw wordt vanaf november 2015 vervangen door de fytolicentie. De opleiding is gericht aan personen die niet over de nodige kwalificaties beschikken (technisch onderwijs land- en tuinbouw en geslaagd zijn voor de vakken toxicologie, wetgeving en plantenbescherming, graduaat land- en tuinbouw, industrieel ingenieur land- en tuinbouw of bio-ingenieur), maar zich graag in regel willen stellen voor een type P3-fytolicentie (hoogste graad van de fytolicentie). Voor personen met ervaring of kwalificaties gelden er overgangsmaatregelen gedurende de periode 1 september 2013 tot 31 augustus 2015.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 16 september bij Matthias Spitz, tel. 016/29 01 74, matthias.spitz@vlaamsbrabant.be

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/landbouw en www.fytolicentie.be.

 

Gegevens

Datum:
5 oktober 2013
Site:
www.vlaamsbrabant.be/landbouw

Locatie

PAC
Blauwe Stap 25
Herent, Vlaams-Brabant Belgie
+ Google Maps