Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slotevent Smartbiocontrol – Online

10 december 2020

Het portfolio van de Interreg-projecten Smartbiocontrol heeft zich de afgelopen vier jaar gericht op het ontwikkelen van nieuwe en effectieve oplossingen voor de bestrijding van vele plantenziekten door middel van een biocontrole-aanpak die respectvol is voor de natuur. Op 10 december organiseren de projectpartners een digitaal slotevent.

Programma

In de voormiddag zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

– Twee nieuwe databanken die wetenschappelijke en technische informatie over biopesticiden samenbrengen.
– Een synthese van de resultaten verkregen in het kader van het project en gerelateerd aan de ontwikkeling (selectie, productie en effectiviteit op verschillende plantenziekten) van huidige (micro-organismen: Mycorrhizae, Bacillus, Pseudomonas) of toekomstige (lipopeptiden, rhamnolipiden, oligosacchariden) biopesticiden.
– De resultaten van een enquête bij verdelers van gewasbeschermingsmiddelen en landbouwers over de perceptie en de verspreiding van biopesticiden.
-Een nieuwe diagnostische tool voor het identificeren van pathogenen in het veld en het monitoren van de activiteit van biocontrolemiddelen: het voorbeeld van een studie over Septoria in tarwe zal worden gepresenteerd.

In de namiddag zal één van de portfolioprojecten, het Bioprotect-project, de resultaten voorstellen van de biocontrole experimenten in de serre en op het veld, met de nadruk op pathosystemen die specifiek zijn voor aardbei, appel, wortel, prei, sla en tarwe.

Praktisch

Datum: donderdag 10 december
Het definitieve programma en alle praktische zaken om deel te nemen aan dit online evenement worden binnenkort meegedeeld. Hou daarvoor de agenda van Inagro in de gaten: www.inagro.be/agenda.

Gegevens

Datum:
10 december 2020