Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studieavond: Rendabiliteit in openluchtgroenten -Tielt

13 maart 2017 @ 20:00 - 22:30

In de openlucht groenteteelt kent men een grote diversiteit aan teelten, teelt- en afzetperiodes en afzetkanalen. De structuur van de bedrijven is er divers met kleine en grote bedrijven, al dan niet met personeel, met eigen of gehuurd materiaal …
Veel bedrijfsleiders hebben echter onvoldoende zicht op hun inkomsten en uitgaven onder meer omdat ze de forfaitaire regeling voor fiscaliteit volgen. Een goed beeld hebben op het resultaat per teelt is nog moeilijker. Bestaande cijfers waarmee vergeleken kan worden, zijn veelal niet aangepast aan de eigen bedrijfssituatie. Nochtans zijn in vergelijking met akkerbouwteelten, openlucht groenteteelten kapitaalsintensief waardoor de nood aan een correct inzicht in de rendabiliteit nog meer nodig is.
In maart worden enkele studie-avonden georganiseerd rond het thema rendabiliteit  in de openlucht groenteteelt. Dit kadert in het Dept L&V demonstratieproject ‘Openluchtgroenteteelt: verhogen van de rendabiliteit door inzicht in kostenstructuur’. Gedurende twee jaar werden samen met een groep telers heel wat data verzameld rond rendabiliteit per teelt. Andere aspecten zoals arbeid, investeringen en energiekost komen er eveneens aan bod.

Programma

  • 20.00 uur: Welkomstwoord
  • 20.10 uur:  Kostprijs prei verse markt met focus op arbeid, Luc De Reycke, PCG
  • 20.40 uur: Kostprijs courgette verse markt met focus op arbeid, Annelien Tack, PCG
  • 21.10 uur:  Financiële ratio’s, Ellen Vos, Innovatiesteunpunt
  • 21.30 uur: Kasplanning en risicoplanning, Riccy Focke, Boeren op een kruispunt
  • 22.15 uur: Slotdrink

Locatie: Zaal Shamrock, Euromarktlaan 24, 8700 Tielt

Gelieve vóór 10 maart in te schrijven via PCG of 09/381 86 86.
Meer info? Luc De Reycke of Annelien Tack, www.pcgroenteteelt.be

Gegevens

Datum:
13 maart 2017
Tijd:
20:00 - 22:30