Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studiedag ‘Duurzame bemesting’

3 juni 2014

Op dinsdag 3 juni organiseert het Departement Landbouw en Visserij een studiedag waarop de resultaten worden voorgesteld van tien demonstratieprojecten met ‘duurzame bemesting’ als gemeenschappelijke noemer. De studiedag vindt plaats bij ILVO Plant, Caritasstraat 21 in 9090 MELLE.
Met het demonstreren van nieuwe technieken en maatregelen inzake bodembeheer en duurzame bemesting wil het Departement Landbouw en Visserij de Vlaamse land- en tuinbouwers helpen bij het toepassen van de strenge regels en normen van MAP4. In 2012 werden tien demonstratieprojecten opgestart met een looptijd van 2 jaar. Alle projecten werden uitgevoerd onder coördinatie van een praktijkcentrum en in samenwerking met meerdere instellingen. De projecten richten zich naar mogelijke oplossingen voor veel voorkomende praktijkproblemen. Een betere benutting van stikstof en goed bodembeheer vormen de rode draad.
De verschillende projecten behandelen een breed scala van onderwerpen en teelten: van precisiebemesting in maïs en aardappelen, over graslandvernieuwing tot het toepassen van het KNS-systeem in de groenteteelt, beheersen van stikstofverliezen bij containerteelten en telen zonder spui in de glastuinbouw…
De doelstelling van de daling van het aantal rode MAP-meetpunten binnen de looptijd van MAP4 zullen we vermoedelijk niet volledig halen. Intussen zijn de voorbereidingen voor een volgend mestactieprogramma, MAP5, opgestart. De volgende jaren moet de waterkwaliteit verder verbeteren. Nog een tandje bijsteken zal zeker nodig zijn.

Programma en inschrijven

Het volledige programma van deze studiedag vind je op de website van Landbouw en Visserij http://lv.vlaanderen.be > Voorlichting > Activiteitenagenda. Daar kan je ook inschrijven tot 23 mei.

 

 

Gegevens

Datum:
3 juni 2014