Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium ‘Investing in Sustainable food production’

8 maart 2016 @ 20:00 - 22:30

De stijgende methaanuitstoot van de veestapel, overmatig gebruik van meststoffen, opdrogen van meren voor irrigatie … Het zijn berichten die wel eens de kop opsteken in de media. De vraag stelt zich steeds vaker hoe duurzaam voedselproductie tegenwoordig is. Om op deze vraag te reageren organiseert IAAS een symposium met als centraal onderwerp: ‘Investeren in duurzame voedselproductie’. De huidige situatie in de landbouwsector zal worden geschetst evenals de mogelijke evoluties in de toekomst. Om dit te belichten geven vijf sprekers elk hun eigen visie op de materie om zo een globaal beeld te krijgen op de problemen en de mogelijkheden. Duurzame voedselproductie zal worden bekeken vanuit een Belgisch- Europese context, maar ook de interactie met de derde wereld komt aan bod. Het symposium zal doorgaan in het Engels.

Praktisch

Wanneer? Dinsdag 8 maart, 20.00 tot 22.30 uur
Waar? MTC2 00.10 Grote aula, Sint-Michielsstraat 6 in LEUVEN
Deelname is gratis. Inschrijven tegen maandag 7 maart bij eric.localdirector.leuven@gmail.com of simon.verreckt@gmail.com.

Gegevens

Datum:
8 maart 2016
Tijd:
20:00 - 22:30