Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema-avond courgette – Inagro

23 juni 2017 @ 16:30 - 21:00

Vrijdagavond 23 juni staat in Inagro volledig in het teken van courgette. Die dag verwelkomt Inagro je vanaf 16.30 uur op het ‘Courgette College’, een boeiende kijk- en luisteravond rond de courgetteteelt. Inagro haalt alles uit de kast om je op een aangename manier te inspireren in de teelt van courgettes (Ieperseweg 87 in RUMBEKE-BEITEM).
Op het programma staan een debat met de afzetmarkt (REO Veiling), industrie (Greenyard Frozen), zaadbedrijven (Clause) en een teler. Moderator Hans Mommerency (Boerenbond) daagt hen uit om te debatteren over de vermarkting en evoluties van de courgetteteelt. ‘Wat zijn de redenen voor de groeiende consumptie en productie?’, ‘Wat zal de markt in de toekomst van jou verwachten?’, ‘Komen er nieuwe technieken voor de productie?’ en ‘Wat zijn de troeven van onze telers?’ zijn de centrale vragen.
Daarna volgt er een rondgang in de proefvelden met uitleg over de verschillende rassenproeven en teelttechnieken gevolgd door een demonstratie van nieuwe machines en technieken, die je ongetwijfeld zullen inspireren. Ontmoet experten uit de sector, sla een praatje met collega’s en doe mee aan de wedstrijd ‘De Grootste Courgette’. De drie zwaarste courgettes ontvangen een prijs van 5.000 gratis courgettezaden voor het volgende jaar (rassen naar eigen keuze).

Schrijf je nu in via www.inagro.be/inschrijven.

Gegevens

Datum:
23 juni 2017
Tijd:
16:30 - 21:00

Locatie

Inagro
Ieperseweg 87
Rumbeke-Beitem, West-Vlaanderen Belgie
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie