Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thematisch uitwisselingsmoment ‘Vloeibare bemesting in prei’ – Westrozebeke

6 december 2021 @ 13:30 - 16:30

Maak kennis met landbouwer Kris Noppe uit Westrozebeke. Op maandag 6 december 2021 om 13.15 uur organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit, een thematisch uitwisselingsmoment over vloeibare bemesting in prei. Tijdens dit thematisch uitwisselingsmoment gooit de land- of tuinbouwer de deuren van zijn bedrijf voor je open. Vanop zijn eigen bedrijf vertelt hij je over een praktijk of techniek die hij toepast. Landbouwer Kris Noppe deelt op 6 december graag zijn ervaring rond vloeibare bemesting in prei. Hij licht toe hoe hij de bemesting in prei aanpakt en waarom hij voor deze bepaalde strategie kiest.
Een antwoord op de volgende vragen krijg je als je deelneemt aan het thematische uitwisselingsmoment:

  • Hoe pakt Kris de bemesting in prei aan?
  • Hoe ziet de machine eruit om vloeibaar te bemesten in prei?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van vloeibare bemesting in prei?

De begeleiders van B3W zullen deze items ruimer kaderen. Zo kom je ook meer te weten over de bemestingsbehoefte van prei en hoe je bemesting op een efficiënte manier kan toepassen in de teelt. Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op het moment zelf.

Praktisch 

Het thematische uitwisselingsmoment ‘Vloeibaar bemesten in prei’ gaat door op maandag 6 december 2021 om 13u15 uur te Bultekotstraat 1 8840 Westrozebeke.
Inschrijven kan tot en met 3 december en doe je in drie stappen:

  • Maak een account aan op de website van B3W: https://b3w.vlaanderen.be/user/register.
  • Bevestig je registratie via de link die je ontvangt in je mailbox (check eventueel de map met ongewenste mail).
  • Klik via ‘evenementen’ door naar dit uitwisselingsmoment, of gebruik deze rechtstreekse link. Schrijf je in via de knop ‘Inschrijven’.

Nadat je je hebt ingeschreven voor het thematische uitwisselingsmoment op 6 december, kun je op het discussieforum op de B3W-website alvast vragen stellen over bemesting in prei of er jouw eigen ervaring delen.

Meer info?

Indien u vragen heeft of meer info wenst, neem gerust contact op met:
Lore Lauwers: lore.lauwers[at]b3w.vlaanderen.be
Luc De Reycke: luc.derycke[at]b3w.vlaanderen.be

Gegevens

Datum:
6 december 2021
Tijd:
13:30 - 16:30