Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tomatoes, trends towards 2020

13 april 2016 - 15 april 2016

Van 13 tot en met 15 april organiseert LAVA een internationale tomatenconferentie in hotel Radisson Blu in ANTWERPEN. Met dit event willen de LAVA-veilingen en de Vlaamse praktijkcentra de trends binnen deze productgroep onder de loep nemen. Het congres zal grotendeels in twee parallelle sessies verlopen, waarbij enerzijds het wetenschappelijk onderzoek en anderzijds de marketing en commercialisatie van tomaat centraal staan.
Er zijn wetenschappelijke voordrachten en discussiefora met sprekers uit verschillende productieregio’s in de EU. Zij zullen uitweiden over kwaliteit, duurzaamheid en innovatie.
Parallel aan de onderzoeksessie zal er een marketingsessie lopen voor meer commercieel geïnteresseerden. Nationale en internationale retailers zullen hun mening verwoorden over de segmentatie en de verkoopmethodes met als uitgangspunt: wat zijn de wensen van de consument op het gebied van tomaten? Bedoeling is verheldering te brengen over tomatenconsumptie en -productie in de EU en wereldwijd, en over tomatendifferentiatie in de winkels. Ook de foodservicesector, de consumenten- en fairtrade-organisaties komen aan het woord.

Daarnaast krijgt ook de praktijk veel aandacht. Op de derde en laatste dag is er keuze tussen twee verschillende tours met bedrijfsbezoeken aan veilingen, producenten en praktijkcentra.

Je vindt het volledige programma op www.tomatoconference2016.be.

Gegevens

Begin:
13 april 2016
Einde:
15 april 2016