Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar en bedrijfsbezoek biologische landbouw

21 maart 2022 @ 20:00 - 22:00

De Europese Commissie wil met een actieplan de biologische landbouwsector een duw in de rug te geven. De ambitie is om tegen uiterlijk 2030 minstens een kwart van de Europese landbouwgronden te gebruiken voor biologische landbouw. Zo’n vaart loopt het wellicht niet, maar toch zijn er kansen voor Vlaamse akkerbouwers en groentetelers die het over een andere boeg willen gooien. In een sectorgerichte webinar gekoppeld aan een bedrijfsbezoek worden de mogelijkheden in beeld gebracht.

Maandag 21 maart 2022, 20.00 uur: webinar ‘Kansen voor omschakeling’
– Actuele tendensen in de markt voor biologische groenten en granen, P. Verbeke (Bioforum), D. Keersebilck (REO Veiling), J. Hanssens (Ardo) en D. Ghekiere (Bio’Or)
– Omschakelen in de praktijk, L. Delanote (Adviseur biologische landbouw Inagro)

Dinsdag 5 april: bedrijfsbezoek Bert en Wivine Dhaene-Stragier
Op dinsdag 5 april om 18.00 uur brengen we een bezoek aan het bedrijf van Bert en Wivine Dhaene-Stragier in Staden. Bert en Wivine kwamen via een doorgedreven aandacht en zorg voor een goede bodemvruchtbaarheid vanzelf uit bij biologische akkerbouw en groententeelt. Sinds 2017 schakelen ze hun bedrijf stap voor stap om naar de biologische teeltwijze en werd er zwaar geïnvesteerd in mechanisatie voor mechanische onkruidbestrijding.

Inschrijven: www.inagro.be/agenda.

Gegevens

Datum:
21 maart 2022
Tijd:
20:00 - 22:00