Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar ‘Mechanische onkruidbestrijding’

22 februari 2021 @ 20:00 - 22:00

De technieken en machines voor mechanische onkruidbestrijding evolueren pijlsnel. De interesse in mechanische onkruidbestrijding stijgt in de gangbare land- en tuinbouw naarmate het aantal erkenningen voor herbiciden afneemt. Ook de toename in het Vlaamse bio-areaal maakt dat het doelpubliek voor deze machines groeit. Zowel met als zonder combinatie van chemische onkruidbestrijding zijn er goede resultaten te behalen.
Voor loonwerkers is er een mooie rol weggelegd om met deze nieuwe technieken aan de slag te gaan. Niet elke landbouwer zal immers zelf tijd en middelen willen of kunnen investeren in de mechanische onkruidbestrijding. Een mechanische onkruidbestrijding vraagt ook een andere aanpak die enige specialisatie vergt.
Via dit webinar willen we jullie wegwijs maken doorheen de verschillende technieken die er op de markt zijn inzake mechanische onkruidbestrijding. Verschillende proefcentra lichten hun proefresultaten in gangbare teelten toe.

Programma

– Mechanische onkruidbestrijding: welke technieken zijn er vandaag? – L. Delanote, Inagro
– Proefresultaten in gangbare teelten: witloof, wortel, knolselder (Inagro), maïs (Hooibeekhoeve), bieten, chicorei (Bieteninstituut)
– Kansen voor loonwerk? Getuigenis loonwerker J. Staelens en melkveehouder K. Devreese
– Vragen en debat

Praktisch

Datum: maandag 22 februari 2021 van 20.00 tot 22.00 uur
Webinar. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht, via de website van Inagro of Innovatiesteunpunt.
Na inschrijving ontvang je op 22 februari zelf de deelnamelink.

Gegevens

Datum:
22 februari 2021
Tijd:
20:00 - 22:00