Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinars ‘Water in de tuinbouw’ – PSKW

24 maart 2021 @ 19:30 - 21:00

Op 22 maart is het Wereldwaterdag en geeft het Proefstation voor de Groenteteelt (PSKW) meteen ook het startschot van de tweede editie van WaterWijs. Van 22 tot en met 25 maart organiseren ze verschillende webinars rond water in de tuinbouw. Telkens zetten ze een ander thema op de agenda. Elk webinar gaat van start om 19.30 uur.

Maandag 22 maart: Gebruik van gezuiverd afvalwater voor irrigatie in de land- en tuinbouw. Praktijkvoorbeelden voor goed gebruik van gezuiverd afvalwater i.s.m. Aquafin en Vlakwa in het kader van SuWaNu Europe, een Thematisch Netwerk dat gemeenschappelijke uitdagingen op vlak van water voor de landbouw in Europa in kaart brengt.
Woensdag 24 maart: Slimme beregening: ‘De juiste hoeveelheid water op het juiste moment’. Dat is de sleutel naar efficiënt omgaan met het beschikbare water. In het kader van de projecten Smartgrowers en DRIP worden verschillende resultaten toegelicht. Gebruik van druppelirrigatie in de groenteteelt, optimalisatie van een irrigatie-adviesmodel, gebruik van bodemvochtsensoren in de tuinbouw en beregening van bladgewassen volgens de Mirlet-applicatie staan op het programma.
Donderdag 25 maart: Waterbeschikbaarheid. Gastspreker Sarah Garré (ILVO) vertelt meer over waterbeschikbaarheid in de landbouw en het project Water-Land-Schap wordt gepresenteerd. Het project heeft als doel om problemen met water in landelijke gebieden in onderlinge samenhang op te lossen, in nauwe samenwerking met de gebruikers van het gebied zoals landbouwers en bedrijven, bewoners en landschapsbeheerders. Deze webinar is ook toegankelijk voor het bredere publiek.

Praktisch
Meer info en inschrijven op www.proefstation.be/agenda .

Gegevens

Datum:
24 maart 2021
Tijd:
19:30 - 21:00