Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werktuigendagen: Landbouw zit in ons DNA

21 september 2019 - 22 september 2019

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019, van 9.00 tot 18.00 uur, is Oudenaarde opnieuw het middelpunt van de Vlaamse landbouwwereld. Naast de expresweg N60 in Heurne (OUDENAARDE) vindt dan de 34ste editie van de Werktuigendagen plaats.
De demonstraties, die plaatsvinden op een terrein van ruim 120 ha, zijn gegroepeerd rond drie sectoren: akkerbouw, tuinbouw en groenbeheer. Bijna alle aspecten komen aan bod: van het oogsten van gewassen over grondbewerking, onkruidbestrijding, inkuiltechnieken, spuitdemo’s tot bemesting en landschapsonderhoud.
Er zijn deze editie vier themademonstraties. Op het groenteveld, waar eveneens aardappelen staan, is irrigatie het centrale thema. Er worden vier geleide rondgangen georganiseerd waarin zo veel mogelijk aspecten die belangrijk zijn bij het irrigeren, worden toegelicht. Daarnaast zullen er demonstraties zijn met plant- en rooimachines in prei en ui. Spuittechniek met specifieke toepassingen komt eveneens aan bod. Het groenteveld biedt verder tentoonstellingsruimte voor allerhande tuinbouwmachines, standen van verschillende groentezaadhuizen en bijhorende demovelden met hun rassen. Het groenteperceel is dit jaar gelegen in de Warandestraat en is makkelijk te bereiken via parking P2.
Alle info op www.werktuigendagen.be.
De toegangsprijs bedraagt € 13, kinderen (-12 jaar) gratis.

Gegevens

Begin:
21 september 2019
Einde:
22 september 2019