Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Bemestingsonderzoek vollegrondsgroenten – PSKW

8 maart 2021 @ 19:30 - 21:00

Op maandag 8 maart organiseert het PSKW een webinar over het bemestingsonderzoek in vollegrondsgroenten.
In een eerste deel focussen we op het compostonderzoek. In het PDPO-project LOCO werden eerste ervaringen opgedaan rond kleinschalige composteringen in samenwerkingsverbanden. Groentetelers, Natuurpunt en boomkwekerijen werden samengebracht om met hun reststromen compost te maken op PSKW. Het opstellen van kleine compostrillen, de monitoring en de wettelijke aspecten worden toegelicht. In het kader van het Interregproject Soilcom wordt de meerwaarde van diverse composten gescreend op onze lange termijnproef.
In een tweede luik zetten we goede bemestingspraktijken in de kijker. In het demonstratieproject Groente-N-advies, worden een aantal toppercelen opgevolgd waarin gestreefd wordt naar het behalen van een kwalitatief product in combinatie met een gunstig nitraatresidu. Op demovelden worden de beste bemestingspraktijken toegepast, samen met enkele nog vaak voorkomende praktijken die risicovol zijn op vlak van uitspoeling. Eerste ervaringen met nieuwe alternatieve meststoffen afkomstig van de verwerking van vloeibare mestfracties van varkens- en runderdrijfmest die opgedaan zijn in het Interregproject Nitroman.
Tot slot vestigen we de aandacht op de start van het nieuwe bemestingsseizoen. Op basis van de besproken resultaten hopen we jullie verder te overtuigen om doordacht om te gaan met jullie bemesting. We lichten toe via welke kanalen we jullie tijdens het bemestingsseizoen verder kunnen begeleiden en focussen kort op de nieuwe equivalente maatregelen voor 2021.

Praktisch
Datum: 8 maart van 19.30 – 21.00 uur
Deelname is gratis, inschrijven via www.proefstation.be/event/webinar-bemestingsonderzoek-in-vollegrondsgroenten . De link naar het webinar ontvang je na aanmelding.

Gegevens

Datum:
8 maart 2021
Tijd:
19:30 - 21:00