Glas

Met minder spuistroom door de teeltwissel

Dit bericht werd geplaatst in Glas op .

Het najaar brengt de teeltwissel met zich mee. Zowel het afsluiten als het opstarten van een teelt, alsook het reinigen van kelders en leidingen leidt tot extra afvalwaterstromen. In dit artikel lichten we enkele aandachtspunten toe om de hoeveelheid spuistroom gedurende de teeltwissel te minimaliseren.

Eerste teelt komkommer 2019

Dit bericht werd geplaatst in Glas op .

Voor de eerste teelt komkommer werden maar vier nieuwe rassen opgevolgd. Duidelijke verschillen werden niet opgemeten in productie, wel in houdbaarheid. Net zoals in de latere teelten zien we ook hier het belang van bontresistentie toenemen.

Kropsla vroege lenteteelt 2019

Dit bericht werd geplaatst in Glas op .

Gardia, Presteria en Shanaia behaalden mooie resultaten in deze eerder warme en zonnige vroege lenteteelt. Presteria is wel iets gevoeliger voor geel onderblad en de kroppen van Shanaia kunnen iets hoger zijn. Decibel behaalde het hoogste kropgewicht, was sterk op smet en geel blad, maar was iets gevoeliger voor droogrand. Door zijn krophoogte is dit ras minder aan te raden.

Veldsla versmarkt winterteelt 2018-2019

Dit bericht werd geplaatst in Glas op .

Bijna alle geteste rassen behaalden de voorbije winter mooie resultaten. Uitzonderingen zijn Vision, die door zijn hogere standdichtheid moeilijk te vergelijken is met de andere rassen, en Calarasi die achterblijft in groei en zijn vroegere niveau niet meer behaalt.

Twee lichtperiodes in hydrosla kan kosten besparen

Dit bericht werd geplaatst in Glas op .

Het opsplitsen van de licht- en donkerperiode in twee dynamische blokken is mogelijk in de teelt van hydrosla. De strategie laat toe om te besparen op elektriciteitskosten in vergelijking met een klassieke sturing. En dat zonder in te boeten aan productie of kwaliteit.