Biologische teelt

Spruitkool 2018

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

Omdat er geen biologische fungiciden beschikbaar zijn om courante ziekten in spruitkool aan te pakken, is een goede rassenkeuze belangrijk. In 2018 testten we enkele klassieke en nieuwe rassen uit. Naast de niet chemisch behandelde rassen van Syngenta, heeft Bejo inmiddels een aantal biologische rassen in het gamma. Het was een moeilijk jaar voor spruitkool met veel luizen, witte vlieg, smet en droogte. Daardoor konden verschillende rassen geen aanvaardbare kwaliteit…

Lees meer

Bioradijs in tunnel voorjaarsteelt 2019

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

Om jaarrond bioroenten te telen worden in een tunnel naast een zomerteelt vruchtgroenten vaak een voorjaars- en een najaarsteelt aangehouden. Celesta, Marike en Rudolf zijn alle drie geschikte rassen voor een voorjaarsteelt bioradijs in tunnels. Marike had de grofste en Celesta de fijnste sortering.

Waarden moeten primeren boven business in bio

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

De biologische consumptie blijft toenemen. Maar de fundamenten van de biologische teelt mogen we niet uit het oog verliezen bij het tegemoetkomen aan deze vraag. Tijdens een studiedag op Agriflanders werden de uitdagingen en dilemma’s die gekoppeld zijn aan deze groei in kaart gebracht.

Techniek in de biotuinbouw leeft als nooit tevoren

Dit bericht werd geplaatst in Andere, Biologische teelt op .

Onkruid wieden op je knieën is niet meer van deze tijd, ook niet in de biologische land- en tuinbouw. Steeds meer aangepaste mechanisatie verlicht het werk. De netwerkdag ‘Techniek in de biotuinbouw’ was daar het levende bewijs van. Naast de beurs kon je demonstraties van innovatieve machines en workshops bijwonen. Zo is de sector opnieuw up-to-date met welke machines er op de markt zijn op maat van kleine tot middelgrote…

Lees meer

Grote belangstelling voor demo mechanische onkruidbestrijding

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

De ruim 150 bezoekers keerden tevreden terug naar huis na de demodag cameragestuurde schoffelmachines en precisiewiedeggen op vrijdag 8 juni in Reninge. Tijdens de demonstratie werd een goede steekproef getoond van de huidige technieken op de markt. Tegelijkertijd werd ook duidelijk dat een goede afstelling nog steeds het verschil maakt.