Andere artikels

Breed gedragen label zet lokaal lekkers sterker op de kaart

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

De coronacrisis maakte de waardering en belangstelling voor onze lokale economie en lokale voeding bijzonder groot. Met de steun van minister Crevits nemen 31 partners dit momentum stevig vast om producten van eigen bodem sterker dan ooit naar voren te schuiven. Ze pakken samen uit met een breed gedragen label: ‘Lekker van bij ons’.

Rodekool 2020

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

Het ras Klimaro sprong er in deze proef bovenuit. Zowel naar opbrengst als naar kwaliteit scoorde dit ras het beste. Resima en Futurima scoorden allebei met weinig kuiswerk en een mooie sortering. Tabaksblad was bij deze rassen weinig terug te vinden. Travero had matig last van tabaksblad en leverde homogene kolen. Red River behaalde een kleine sortering en vroeg veel kuiswerk. Integro was overrijp bij de oogst, dit zijn echte…

Lees meer

Wittekool 2020

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

Ondanks het ruime aanbod biologische rassen houden sommige telers toch vast aan hun vertrouwde gangbare ras. In deze proef werden biorassen vergeleken met gangbare referentierassen. Kilastor, Storidor en Storema scoorden goed op kwaliteit en opbrengst. Bioras Rivera behaalde iets lagere stukgewichten maar wel een mooie homogene sortering met bijna 75% in de sortering van 8 stuks/kist.

Savooikool 2020

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

In 2020 werd voor het eerst een rassenproef biologische wintersavooikool aangelegd bij Inagro. Alaska en Wiratoba behaalden de hoogste opbrengst en combineerden dit met een mooie inwendige kwaliteit. Impresa behaalde een iets lagere opbrengst maar scoorde met een mooie sortering en zeer gezonde kolen.