Andere artikels

Eastman investeert in Belgisch technologiecentrum

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Eastman is als groot chemiebedrijf voorlopig nog een kleine speler op het vlak van gewasbescherming. Ze geloven echter sterk in deze markt en investeerden daarom in een nieuw technologiecentrum met labo’s in de Bio-Accelerator in Zwijnaarde. Ze nodigden de sector uit voor een studienamiddag gewasbescherming.

Eerste kwartaal 2018

Dit bericht werd geplaatst in VBT kwartaalcijfers op .

Het VBT stelt elk kwartaal een overzicht op waarin je de aanvoer en prijzen vindt van de afgelopen drie maanden, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In deze editie vind je de kwartaalcijfers voor het eerste kwartaal van 2018.

Prei winterteelt 2017

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

In de biologische preiteelt is de rassenkeuze het voornaamste instrument bij de beheersing van ziekten en sleet. In 2017 ging het seizoen droog van start en waren trips en roest sterk aanwezig. In de winterteelt haalde de biologische Cherokee een prima resultaat naast referentierassen Aylton en Pluston.

Knolselder 2017

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

In de rassenproef biologische knolselder was vooral de inwendige knolkwaliteit een aandachtspunt. Septoria was vrijwel afwezig in het opmerkelijk droge seizoen 2017. Onder meer de biologische rassen Ibis, Rowena en Balena legden goede resultaten neer.

Coöperatie Hoogstraten trapt nieuwe seizoen af

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Op de eerste dag van de lente ging bij Coöperatie Hoogstraten het nieuwe seizoen officieel van start. Traditioneel werd een kist aardbeien geveild voor het goede doel. Marketing manager Jan Engelen maakte van de gelegenheid gebruik om even terug te blikken op 2017. En hij stipte ook de nieuwe projecten aan die in de steigers staan, zoals de samenwerking met BelOrta om stoplichtverpakkingen paprika in de markt te zetten.