Andere artikels

Agro-Expo zet jonge ondernemers in de kijker

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Agro-Expo komt eraan. De twintigste editie al. En voor die gelegenheid trekken de organisatoren resoluut de kaart van de jonge ondernemers. Om de daad bij het woord te voegen werd de landbouwpers eind vorig jaar uitgenodigd op twee dynamische West-Vlaamse bedrijven, gerund door jonge ondernemers.

Maak deze winter werk van je brede weersverzekering

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Vanaf 2020 voorziet de Vlaamse overheid in een premiesubsidie bij het afsluiten van een erkende brede weersverzekering in de land- en tuinbouwsector. Minstens 25% van je bedrijfsareaal moet verzekerd zijn om komend seizoen nog in aanmerking te kunnen komen voor vergoedingen uit het rampenfonds voor niet-verzekerde teelten. Op termijn zullen vergoedingen uit het rampenfonds volledig wegvallen.

Verleng tijdig je fytolicentie

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Sinds november 2015 is een fytolicentie verplicht voor iedereen die wil werken met gewasbeschermingsmiddelen voor professioneel gebruik. De eerste licenties vervallen op 24 november 2020. Als je tijdig voldoende bijscholingen hebt gevolgd, dan gebeurt de verlenging automatisch. Een verlenging is mogelijk vanaf één jaar vóór de vervaldatum.

De fytolicentie, een must voor professionele gebruikers

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Een fytolicentie is een certificaat van de federale overheid, dat sinds 25 november 2015 verplicht is bij het gebruiken, verhandelen of advies verlenen van/over gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen voor professioneel gebruik. Ook voor de verkoop van amateurproducten is een fytolicentie vereist. Als land- of tuinbouwer (gangbaar en biologisch), tuinaannemer of loonwerker heb je dus zeker een fytolicentie nodig. En die kan je verkrijgen op basis van een geldig diploma of een…

Lees meer

BASF verwacht lancering tiental nieuwe producten tegen 2028

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

De landbouwsector staat voor heel wat uitdagingen, maar BASF kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Ze verwachten de komende jaren heel wat nieuwe producten te kunnen lanceren. BASF wil de teler totaaloplossingen aanbieden en kijkt daarbij verder dan de gewasbescherming. Ze investeren ook fors in digitale technologie en duurzaamheid.