Andere artikels

Communicatie moet vraag en aanbod bioproducten in balans houden

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

Het areaal bio is er in België behoorlijk op vooruitgegaan de laatste vijf jaar. Al loopt Vlaanderen wel een stuk achter op Wallonië, niet alleen qua areaal maar ook op vlak van consumptie. De verkoop van bioproducten groeit elk jaar met 12%, ook bij Delhaize zo blijkt. Via storytelling moeten consumenten nog meer geïnformeerd worden over de meerwaarde van bioproducten. Communicatie is ook essentieel om de vraag en het aanbod…

Lees meer

Prei winterteelt bio 2019

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

De warme winter zonder vorst zorgde voor een mooie opbrengst met rei van goede kwaliteit. Oslo en Nunton scoorden goed op beide vlakken. Aylton leverde de beste kwaliteit met een iets lagere opbrengst. Het herfstras Cherokee behaalde de hoogste opbrengst maar was bij oogst over zijn optimum en voldeed kwalitatief niet meer.

Knolselder bio 2019

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

Standaardras Markiz bevestigde in 2019 zijn goede opbrengst en goede kwaliteit. Ook het nieuwe ras Codex leverde een goede opbrengst en een mooie kwaliteit. Sat 340 is beloftevol op het vlak van sterkte tegen selderroest en grijsrot. Twee rassen in deze proef werden naast de opkweek in persblokken ook in trays opgekweekt. De trayplanten behaalden een lagere opbrengst en kwaliteit in vergelijking met de planten uit persblok.

BelOrta zet Luc Peeters in de bloemetjes

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Vorige maand nam BelOrta afscheid van Luc Peeters. Na een rijkgevulde carrière in de tuinbouwsector ging Luc eind 2019 met pensioen. Luc vervangen bleek geen sinecure. Een Luc 2.0 bestaat niet.

Is het klimaatbeleid niet te ambitieus?

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Dat CO2-emissies leiden tot de opwarming van de aarde weten we ondertussen allemaal, maar ook andere broeikasgassen hebben een impact. De overheid heeft in het Vlaamse klimaatplan allerlei maatregelen opgenomen om de emissies terug te dringen. Maar hoe groot is het positief effect van een maatregel op het klimaat en wat is de economische impact voor een landbouwbedrijf? Nog veel vragen blijven onbeantwoord, zo bleek op een studiedag in Gent.