Andere artikels

Tuinbouw valt drie keer in de prijzen

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

De tuinbouwsector heeft drie prijzen in de wacht gesleept bij de uitreiking van de Phytofar Instituut Prijzen 2017. Een webapplicatie voor gewasbescherming, een innovatieplatform voor computermodellen in de tuinbouw en de valorisatie van reststromen door boerderijcomposteren werden door de jury tot winnaars uitgeroepen.

Mestbank controleert vanaf 2018 teeltvrije zone naast waterlopen

Dit bericht werd geplaatst in MAP op .

Het vijfde mestactieprogramma (MAP5) is halfweg. Omdat de verhoopte verbetering van de waterkwaliteit uitblijft, heeft minister Joke Schauvliege proactief een extra maatregel genomen. Zij doet dat door vanaf 2018 het naleven van de teeltvrije zone van 1 meter langs waterlopen in focusgebieden actief af te dwingen door terreincontroles. De terreincontroles zullen worden uitgevoerd door toezichthouders van de Mestbank.

Bayer toont twee nieuwe middelen op groenteplatform

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Om de twee jaar zet Bayer Crop Science zijn nieuwe middelen en gevestigde waarden in de verf op een groenteplatform. Alle ogen waren gericht op een nieuwe strategie om luizen in sla het hoofd te bieden. Maar er is ook een nieuw middel op komst voor het bestrijden van Sclerotinia in het witloofveld. Bayer werkt niet alleen aan nieuwe erkenningen, maar wil de erkende middelen ook graag zo lang mogelijk…

Lees meer

Derde kwartaal 2017

Dit bericht werd geplaatst in VBT kwartaalcijfers op .

Het VBT stelt elk kwartaal een overzicht op waarin je de aanvoer en prijzen vindt van de afgelopen drie maanden, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In deze editie vind je de kwartaalcijfers voor het vierde kwartaal van 2016.

Bayer blikt vooruit

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Op een constructieve wijze praten over landbouw en gewasbescherming wordt hoe langer hoe moeilijker. Communicatie tussen burger en sector is essentieel om het vertrouwen terug te winnen. Bayer zette tijdens de driedaagse persconferentie ‘Future of Farming’ zijn beste beentje voor. Het bedrijf toonde hoe het wereldwijd werkt aan een duurzame landbouw en wat de toekomst in petto heeft.