Andere artikels

Gezuiverd afvalwater, een nieuwe waterbron voor de landbouw?

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Aquafin stelt al voor het derde jaar op rij het gezuiverd afvalwater van rioolwaterzuiveringsinstallaties ter beschikking van de landbouw. Het aanwenden van deze waterbron voor irrigatie gebeurt in Vlaanderen slechts in extreme weersomstandigheden. Zuid- Europese landen passen deze praktijk al vaker toe. Israël en Cyprus zetten deze waterbron zelfs het hele jaar in. Op Europees niveau wordt er gewerkt aan een verordening om het gebruik van gezuiverd afvalwater in de…

Lees meer

Een greep uit de nieuwe LA-trajecten 2019

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen heeft dit jaar wel twaalf  landbouwtrajecten weerhouden voor financiële ondersteuning. Hieronder een korte voorstelling van de twee projecten die inzetten op plaagbeheersing in de tuinbouw en van het project dat professionele insectenkweek wil ondersteunen.

GreenTech zet in op innovatie

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

GreenTech werd dit jaar drukker bezocht dan ooit. De bezoekers waardeerden het innovatieve karakter van de beurs. In de vorige editie stelden we de winnaars van de innovatie-awards voor. In dit artikel zoomen we in op enkele andere nieuwigheden.

Nieuwe VLIF-procedure leidt tot strengere beoordeling van lopende dossiers

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Europa verplicht de VLIF-administratie tot het invoeren van een nieuwe procedure. De extra stap in de controlefase gaat na de zomer van kracht in het e-loket, namelijk ‘de betalingsaanvraag’. Vanaf dan kan je geen extra facturen, bewijsstukken of duidingen meer toevoegen aan je lopende VLIF-dossier. Wie zeker wil zijn van de huidige soepelere regeling, finaliseert zijn dossier best zo snel mogelijk.