Andere artikels

Care4Growing, de virtuele assistent van de teler

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Care4Growing is gelanceerd. Een hoogwaardig en toekomstgericht IT-platform dat past in een bredere digitaliseringsstrategie binnen de producentenorganisaties. De teler staat helemaal centraal in dit verhaal, dat alleen maar slimmer en groter wordt.

Op zoek naar nieuwe verdienmodellen

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Landbouwers moeten steeds meer op zoek gaan naar meerwaarde voor hun producten in nieuwe verdienmodellen. Weten wat de klant wil, om vervolgens zijn aankoopgedrag te kunnen beïnvloeden is een belangrijk startpunt. Dat kan bijvoorbeeld door een sterk merk in de markt te zetten. Ook slimme samenwerkingsverbanden tussen telers kunnen meerwaarde creëren.

Voorjaarsweer bepaalt welk afdekmateriaal meest geschikt is voor minitunnel courgette

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

Telers die aan de slag gaan met minitunnels voor vervroeging van courgette, kunnen kiezen uit verschillende types afdekmaterialen. Welk type afdekmateriaal het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van het weer in het voorjaar. Uit een proef blijkt zowel plastic, gaatjesfolie als agryldoek perspectief te bieden voor oogstvervroeging. Bestuiving blijft een heikel punt bij vervroeging van courgette, maar er waren in deze proef weinig verschillen tussen de diverse types minitunnel.

Nieuwe trends bij BelOrta

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

BelOrta blijft inzetten op producten met een intense smaak, die hebben wel nood aan een specifieke verpakking zodat ze herkenbaar zijn en in het oog springen. Happy snacking, het aanbieden van gezonde tussendoortjes in een gebruiksvriendelijke vorm, blijft ook een rode draad in het productgamma. Daarnaast is er aandacht voor het ecologische aspect: kartonnen alternatieven voor bestaande plastic verpakkingen worden meer en meer aangeboden.