Andere artikels

BASF lanceert nieuw witziektemiddel

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

BASF had op zijn groentestudiedag heel wat te vertellen. Een nieuwe actieve stof gaat de strijd aan met witziekte. In het biologische gamma zijn er ook twee nieuwkomers: een insecticide en een fungicide.

Nieuwe tendensen in het praktijkonderzoek

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Eind vorig jaar werden de vijfjarenplannen van de Vlaamse praktijkcentra actief in de plantaardige sector door de Vlaamse Regering goedgekeurd. Opvallend is dat de rassenproeven nog meer focussen op resistenties en ook op robotisering. IPM wordt steeds belangrijker, maar ook circulaire economie drukt zijn stempel op het onderzoek.

Prei late herfstteelt 2019

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

De standaardrassen Cherokee, Poulton en Nunton bevestigen en realiseren zowel een hoge opbrengst als een goede kwaliteit. Het nieuwe ras Oslo springt eruit als zeer beloftevol voor de late herfstteelt. In deze proef behaalden de trayplanten Poulton geen meeropbrengst in vergelijking met zelf opgekweekte losse planten, in tegenstelling tot de resultaten van 2018.

Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant boven doopvont

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

De Nationale Proeftuin voor Witloof en Proefcentrum Herent gaan samen verder als Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant. Door de krachten te bundelen wordt het praktijkpunt een onderzoeksorganisatie met nog meer slagkracht. De focus in het onderzoek blijft liggen op de witloofteelt, maar ook innovatieve teelten en typisch Vlaams- Brabantse teelten komen aan bod.