Andere artikels

Nieuwe LA-trajecten 2018

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen heeft dit jaar maar liefst acht landbouwtrajecten met betrekking tot de groente- en zachtfruitteelt weerhouden voor financiële ondersteuning. Hieronder geven we een korte voorstelling van elk project.

Grote belangstelling voor demo mechanische onkruidbestrijding

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

De ruim 150 bezoekers keerden tevreden terug naar huis na de demodag cameragestuurde schoffelmachines en precisiewiedeggen op vrijdag 8 juni in Reninge. Tijdens de demonstratie werd een goede steekproef getoond van de huidige technieken op de markt. Tegelijkertijd werd ook duidelijk dat een goede afstelling nog steeds het verschil maakt.

CVBB zet volop in op laagdrempelige communicatie

Dit bericht werd geplaatst in MAP op .

Communicatie rond duurzame bemesting en waterkwaliteit is een belangrijke taak van het CVBB. Doordat de Vlaamse land- en tuinbouwers geconfronteerd worden met een grote hoeveelheid aan thema’s, is het belangrijk de boodschap zo gericht en praktisch mogelijk over te brengen. Daarom zet het CVBB in op een brede, laagdrempelige communicatie waarbij verschillende communicatiekanalen worden benut.

SALV streeft naar duurzame symbiose

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

De SALV vierde half juni zijn tiende verjaardag in de Oost-Vlaamse glastuinbouwzone Stokstorm. Op deze locatie komen aquacultuur en groenteteelt tot symbiose. De uitwisseling van elektriciteit, warmte en binnenkort ook restwater tussen Tomato Masters en Aqua4C is uniek in de wereld.