Andere artikels

Rietveld als duurzame zuivering voor erfsappen

Dit bericht werd geplaatst in MAP op .

In 1995 wou Carl Vanhoutte voedersilo’s bijbouwen op zijn melkveebedrijf in Zillebeke. Maar hij kreeg een ‘njet’ bij de aanvraag van zijn vergunning. Tenzij hij een zuiveringssysteem voor erfsappen zou voorzien. De keuze viel op een rietveld, en dat beklaagt Carl zich twintig jaar later niet.

Nieuwe LA-trajecten 2018

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen heeft dit jaar maar liefst acht landbouwtrajecten met betrekking tot de groente- en zachtfruitteelt weerhouden voor financiële ondersteuning. Hieronder geven we een korte voorstelling van elk project.

Grote belangstelling voor demo mechanische onkruidbestrijding

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

De ruim 150 bezoekers keerden tevreden terug naar huis na de demodag cameragestuurde schoffelmachines en precisiewiedeggen op vrijdag 8 juni in Reninge. Tijdens de demonstratie werd een goede steekproef getoond van de huidige technieken op de markt. Tegelijkertijd werd ook duidelijk dat een goede afstelling nog steeds het verschil maakt.

CVBB zet volop in op laagdrempelige communicatie

Dit bericht werd geplaatst in MAP op .

Communicatie rond duurzame bemesting en waterkwaliteit is een belangrijke taak van het CVBB. Doordat de Vlaamse land- en tuinbouwers geconfronteerd worden met een grote hoeveelheid aan thema’s, is het belangrijk de boodschap zo gericht en praktisch mogelijk over te brengen. Daarom zet het CVBB in op een brede, laagdrempelige communicatie waarbij verschillende communicatiekanalen worden benut.