Andere artikels

Groen licht voor MAP6: wat betekent dit nu?

Dit bericht werd geplaatst in MAP op .

MAP6, het mestactieprogramma voor de periode 2019-2022, is op 22 mei goedgekeurd door het Vlaams Parlement. Met MAP6 worden gerichte maatregelen genomen die cruciaal zijn om de waterkwaliteit te verbeteren. Nu MAP6 is goedgekeurd, ligt de weg open voor een verlenging van de derogatie voor de periode 2019-2022 door Europa.

Spruitkool 2018

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

Omdat er geen biologische fungiciden beschikbaar zijn om courante ziekten in spruitkool aan te pakken, is een goede rassenkeuze belangrijk. In 2018 testten we enkele klassieke en nieuwe rassen uit. Naast de niet chemisch behandelde rassen van Syngenta, heeft Bejo inmiddels een aantal biologische rassen in het gamma. Het was een moeilijk jaar voor spruitkool met veel luizen, witte vlieg, smet en droogte. Daardoor konden verschillende rassen geen aanvaardbare kwaliteit…

Lees meer

Bioradijs in tunnel voorjaarsteelt 2019

Dit bericht werd geplaatst in Biologische teelt op .

Om jaarrond bioroenten te telen worden in een tunnel naast een zomerteelt vruchtgroenten vaak een voorjaars- en een najaarsteelt aangehouden. Celesta, Marike en Rudolf zijn alle drie geschikte rassen voor een voorjaarsteelt bioradijs in tunnels. Marike had de grofste en Celesta de fijnste sortering.

PCG klaar voor de toekomst

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Half maart werd de nieuwe onderzoeksinfrastructuur van het PCG officieel geopend. Met een investeringsdossier van 2,5 miljoen euro werd er op verschillende vlakken vernieuwd. Het administratief gebouw werd uitgebreid met kantoren en vergaderruimtes. Twee nieuwe loodsen werden gebouwd en allerlei machines aangekocht. Daarnaast werd ook de onderzoeksinfrastructuur in de serres en in het labo gemoderniseerd. Zo is het PCG opnieuw helemaal up-to-date.