Andere artikels

De fytolicentie, een must voor professionele gebruikers

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Een fytolicentie is een certificaat van de federale overheid, dat sinds 25 november 2015 verplicht is bij het gebruiken, verhandelen of advies verlenen van/over gewasbeschermingsmiddelen en toevoegingsstoffen voor professioneel gebruik. Ook voor de verkoop van amateurproducten is een fytolicentie vereist. Als land- of tuinbouwer (gangbaar en biologisch), tuinaannemer of loonwerker heb je dus zeker een fytolicentie nodig. En die kan je verkrijgen op basis van een geldig diploma of een…

Lees meer

BASF verwacht lancering tiental nieuwe producten tegen 2028

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

De landbouwsector staat voor heel wat uitdagingen, maar BASF kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Ze verwachten de komende jaren heel wat nieuwe producten te kunnen lanceren. BASF wil de teler totaaloplossingen aanbieden en kijkt daarbij verder dan de gewasbescherming. Ze investeren ook fors in digitale technologie en duurzaamheid.

Ben je in orde met de meldingsplicht voor jouw grondbrij?

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Sinds 1 april 2019 gelden er nieuwe regels voor het transport van grondbrij. Als je grondbrij over de weg transporteert moet je aangesloten zijn bij een bodembeheerorganisatie. Er geldt ook een meldingsplicht. Ontstaat de grondbrij op jouw bedrijf, dan ligt de meldingsplicht bij jou. Voor grondbrij die van een voedingsverwerkend bedrijf moet worden afgevoerd moet het verwerkende bedrijf de meldingsplicht op zich nemen.

Gebruik het water van andermans dak

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Kan je als teler binnenkort het regenwater gebruiken dat op het dak van een bedrijfsgebouw valt enkele straten verderop? En kan je tegelijkertijd ook wateroverlast in je buurt helpen voorkomen? In een nieuw PDPO-project in de Mechelse groenteregio gaan ze onderzoeken welke samenwerkingen kunnen worden opgezet om ons als sector en maatschappij te wapenen tegen de veranderende neerslagpatronen.