Andere artikels

Zeven nieuwe LA-trajecten van start

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen heeft dit jaar wel zestien landbouwtrajecten weerhouden voor financiële ondersteuning. En daarbovenop nog drie in het kader van de Blue Deal. In totaal zijn bij zeven van die projecten praktijkcentra voor de groenteteelt betrokken. We stellen ze hier kort even voor.

Ozon en waterstofperoxide verkleinen ziektedruk in koelcellen

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Ozon en waterstofperoxide zijn biociden met een desinfecterende werking. Beide middelen zorgen voor een reductie van het aantal ziektekiemen, zowel in de lucht als op de wanden van de gereinigde koelruimten of palloxen. Dat is vastgesteld door het VCBT bij het inzetten van deze middelen voor het ontsmetten van koelcellen. Het effect op de luchtkwaliteit is beperkt in de tijd.

MAP-actueel 23/8/2021

Dit bericht werd geplaatst in Actueel, MAP op .

Een beredeneerde bemesting van prei bestaat uit meerdere kleine bemestingen en een tussentijds stikstofadvies, want juister bemesten kan!
Door de beperkte groei in de eerste acht weken behoeft prei maar weinig stikstof bij het planten. Zo volstaat het in vele gevallen om de bodemvoorraad in de 0-30 cm-zone aan te vullen tot 110 eenheden werkzame stikstof/ha. Ga je planten na een ‘rijke’ voorteelt zoals vroege aardappelen of bloemkool, dan is een bemesting bij planten vaak niet nodig. Twijfel je toch, dan stem je de startdosis beter af op basis van een bemestingsadvies.

Froep: elke middag fruit en soep op school

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Tijdens de laatste schoolweek lanceerden BelOrta, Provincie Limburg, stad Borgloon en de sociale onderneming HOST het nieuwe initiatief Froep, dat staat voor fruit en soep op school. Vanaf september krijgen 1.000 kinderen uit het Loons basisonderwijs dankzij Froep elke middag gratis een extra portie gezonde voeding in de vorm van verse soep of fruitsnacks.

Tweede kwartaal 2021

Dit bericht werd geplaatst in VBT kwartaalcijfers op .

Het VBT stelt elk kwartaal een overzicht op waarin je de aanvoer en prijzen vindt van de afgelopen drie maanden, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In deze editie vind je de kwartaalcijfers voor het tweede kwartaal van 2021.