Andere artikels

BASF verstevigt positie in hogedraadteelt

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Tijdens de opening van het nieuwe serrecomplex in Nunhem werd duidelijk dat BASF Vegetable Seeds sterk inzet op samenwerking en co-creatie. De veredelaars krijgen in deze nieuwe hoogtechnologische omgeving alle kansen om het beste van zichzelf te geven.

Intensieve aanpak stimuleert duurzame bemesting in de praktijk

Dit bericht werd geplaatst in Andere, MAP op .

Via intensieve aanpak wil het CVBB de stikstofvracht vanuit de percelen naar het grond- en oppervlaktewater verminderen. De CVBB-begeleiders doen dat door het opvolgen van percelen en het formuleren van bemestingsadviezen. De doelstelling van de intensieve aanpak is vooral de landbouwers op weg te zetten naar een oordeelkundige bemesting. En hen duidelijk maken dat dit leidt tot goede resultaten, zowel voor de landbouw als voor het milieu.

Trends in groentegamma: meer smaak, minder afval

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

BelOrta heeft weer heel wat nieuwe producten in de aanbieding: nieuwe kleuren en nieuwe vormen. Maar bij tomaten is op dat vlak de limiet stilaan bereikt. Hier zet BelOrta volop in op smaak. Niet te  miskennen is ook de trend naar minder afval.

Gluren bij de buren lost waterproblemen op?!

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Europese telers willen nog efficiënter aan de slag met water en nutriënten. Zo blijkt uit een enquête van het Europese FERTINNOWAproject. Om de telers de geschikte technologieën aan te reiken, ging het project binnen Europa en daarbuiten op zoek naar technologieën die de telers op korte termijn vooruit kunnen helpen. In Vlaanderen deed de natriumverwijderingsunit (SRU) van Zuid-Afrikaanse oorsprong zijn intrede. Fertigatie in openluchtteelten kregen een nieuwe boost door de…

Lees meer