Andere artikels

PCG klaar voor de toekomst

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Half maart werd de nieuwe onderzoeksinfrastructuur van het PCG officieel geopend. Met een investeringsdossier van 2,5 miljoen euro werd er op verschillende vlakken vernieuwd. Het administratief gebouw werd uitgebreid met kantoren en vergaderruimtes. Twee nieuwe loodsen werden gebouwd en allerlei machines aangekocht. Daarnaast werd ook de onderzoeksinfrastructuur in de serres en in het labo gemoderniseerd. Zo is het PCG opnieuw helemaal up-to-date.

Nieuw Hoogstraten-seizoen uit de startblokken

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Aan het begin van de lente zet Coöperatie Hoogstraten traditiegetrouw haar productassortiment in de kijker. Dé gelegenheid voor de coöperatie om ook enkele nieuwigheden te presenteren. Ze koppelt dat ook al jaren aan de veiling van een kist aardbeien voor het goede doel. Dat was dit jaar niet anders.

Infinito nu ook erkend in kropsla en slasoorten

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

Door de erkenning van Infinito in de teelt van kropsla en slasoorten is er een sterk middel bijgekomen met werking tegen Bremia lactucae of valse meeldauw. Met het wegvallen van Fenomenal in  de toekomst is dit product meer dan welkom.

Beter gewapend tegen de droogte

Dit bericht werd geplaatst in Andere op .

De watervoorraden zijn door de eerder gemiddelde hoeveelheid neerslag nog niet opnieuw op peil. De overheid gaat met haar actieplan proactief en reactief te werk en hoopt zo de sector te wapenen tegen toekomstige waterschaarste. Op provinciaal niveau wordt er geïnvesteerd in waterbuffers, voor wateroverlast maar ook tegen de droogte. Daarnaast dienen telers steeds meer aanvragen in voor de aanleg van een irrigatieput of foliebassin. Naast optimaliseren van de irrigatie…

Lees meer