Asperge

Asperge tunnelteelt 2017

Dit bericht werd geplaatst in Asperge, Thema op .

Een bakkenteelt asperges staat garant voor vervroeging en hogere producties. Er worden vooral meer stengels geoogst dan in de rijenteelt. Herkolim combineert een hoge productie met een goede kwaliteit. Deze nieuwkomer wordt wel best niet te intensief verwarmd. Ook Backlim en Grolim zijn geschikt voor een verwarmde teelt, zowel in rijen als in bakken.

Meeropbrengst dekt kosten van druppelirrigatie in asperge

Dit bericht werd geplaatst in Asperge, Thema op .

Asperges worden in Vlaanderen nog niet vaak geïrrigeerd. Toch heeft druppelirrigatie tijdens de loofontwikkeling heel wat voordelen ten opzichte van haspelberegening. Tijdens proeven werden meeropbrengsten tussen 10 en 40% geobserveerd na irrigatie van 40 mm water. De meeropbrengst dekt zo alvast de kosten. Irrigatieslangen kan je zowel op de rug als tussen de ruggen leggen, met eenzelfde resultaat.

Asperges bewaren in water vermindert roosverkleuring

Dit bericht werd geplaatst in Asperge, Thema op .

Vooral bij warm weer treedt roosverkleuring van asperges op. De consument wil echter hagelwitte asperges. Gelukkig heb je als teler de mate waarin asperges roos verkleuren voor een stuk in de hand. Geoogste asperges onmiddellijk en voldoende lang in water leggen vermindert de roosverkleuring aanzienlijk. Koude watertemperaturen zijn hierbij niet meteen nodig.

Asperges triomferen op Belgische markt

Dit bericht werd geplaatst in Asperge, Thema op .

BelOrta verkocht vorig jaar meer dan drie miljoen kg asperges. De schaaltjes hebben de markt van de bussels volledig overgenomen, wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt. De vraag naar geschilde asperges zou wel eens explosief kunnen toenemen, maar de sector staat klaar om dit in te vullen. BelOrta ondersteunt dit mooie product met gerichte promoties en campagnes.

Asperges, een geslaagde uitweg

Dit bericht werd geplaatst in Asperge, Thema op .

Wat doe je als je tomatenserre te klein is geworden en je niet meer zwaar wil of kan investeren? Een minder energievretende teelt kan dan een oplossing bieden. Voor Paul Vercammen en zijn echtgenote was dat de aspergeteelt. Door de combinatie van serreteelt met vollegrondsteelt is hun bedrijf jaarlijks vier maanden in productie. Een geslaagde keuze om mee uit te bollen.