Diversificatie

Zin voor innovatie?!

Dit bericht werd geplaatst in Diversificatie, Thema op .

In de demotuin van het PCG liggen heel wat nieuwe teelten aan. Yacon en bataat zijn er al langer onderwerp van onderzoek. In de rassenproeven yacon en bataat waren er half september al verschillen waar te nemen tussen de aangeplante rassen. De bataatrassen Orléans, Beauregard en Bonita vertoonden op dat moment de best ontwikkelde knollen. Ook in 2016 waren deze drie de koplopers.

Niche met smaak

Dit bericht werd geplaatst in Diversificatie, Thema op .

Tomaten in de grond telen vereist kennis en veel ervaring, maar na bijna 30 jaar heeft Edwin Bostoen dat heel goed in de vingers. Sinds 2014 kan hij zijn smaakvolle grondtomaten duidelijk herkenbaar in de markt zetten onder Fine Fleur. En dat lijkt stilaan zijn vruchten af te werpen.

Kiwibes: teeltoptimalisatie is een must

Dit bericht werd geplaatst in Diversificatie, Thema op .

De teelt van kiwibes wordt steeds professioneler dankzij de teeltervaringen en de kennis uit het wetenschappelijk onderzoek. Optimalisatie van de teelt is noodzakelijk om zowel voldoende kilo’s als kwaliteit te kunnen oogsten en vermarkten. Vorstbescherming, bestuiving en bemesting zijn belangrijke aandachtspunten in het onderzoek. Ook op internationaal vlak blijft het een nicheteelt, onder andere door gebrek aan financiële middelen en ondersteuning.