Gewasbescherming

Wees waakzaam voor de preimineervlieg

Dit bericht werd geplaatst in Gewasbescherming, Thema op .

Vanaf eind augustus start de tweede en schadelijke vlucht van de preimineervlieg. Voedingsstippen op de bladeren tonen aan dat de vliegen actief zijn. Als je kiest voor een chemisch middel, is het belangrijk om middelen in te zetten die worden opgenomen door de plant en een maagwerking hebben. Zo worden de vliegen getroffen terwijl ze zich voeden en voedingsstippen vormen.

Geïntegreerde aanpak moet opmars knolcyperus in de kiem smoren

Dit bericht werd geplaatst in Gewasbescherming, Thema op .

Knolcyperus is een zeer invasief, lastig te bestrijden en vaak nog onbekend onkruid. Er bestaan nog tal van vragen over de vermeerdering en verspreiding van dit onkruid. Chemische bestrijding kan alleen in een zeer beperkt aantal teelten. Een geïntegreerde aanpak dringt zich dus op. In een nieuw project wordt kennis verzameld en worden proeven opgezet, zodat de teler in de toekomst beter gewapend is om dit lastige onkruid aan te…

Lees meer

Slimme combinatie van chemie en techniek niet altijd succesvol

Dit bericht werd geplaatst in Gewasbescherming, Thema op .

Een combinatie van herbiciden en mechanische onkruidbestrijding leidt in vele gevallen tot een geslaagde onkruidbestrijding. Alleen blijken de opbrengstresultaten niet altijd evenredig te zijn. De efficiëntie en rendabiliteit van mechanische onkruidbestrijding zijn dus niet altijd hoog genoeg om competitief te zijn met een klassieke herbicidetoepassing.

Sector gelooft in precisiespuittechnieken

Dit bericht werd geplaatst in Gewasbescherming, Thema op .

In het kader van het INNOSETA-project organiseerde ILVO een workshop rond innovatieve spuittechnieken die nog steeds te weinig hun weg vinden naar de praktijk. De sector bleek met het oog op precies spuiten vooral te geloven in precisiespuiten met variabele dosering, individuele dopcontrole en pulserende doppen. Ook spuitrobots krijgen de steun van de sector, zo blijkt uit de scores die de aanwezigen tijdens de workshop gaven aan elke voorgestelde innovatieve…

Lees meer

Syngenta lanceert drie nieuwe middelen

Dit bericht werd geplaatst in Gewasbescherming, Thema op .

Het nieuwe seizoen is uit de startblokken. De eerste teelten zitten in de grond, maar ook de eerste plagen dienen zich al aan. Voor Syngenta het ideale moment om tijdens een digitaal event haar drie nieuwe gewasbeschermingsmiddelen voor te stellen: Minecto One, Force 1,5 GR en het combipack Orondis Plus Ortiva.