Verwerking

Duitser lust Belgische vriesverse groenten

Dit bericht werd geplaatst in Thema, Verwerking op .

De diepvriesgroentesector binnen VLAM wil zich vanaf dit jaar richten op de buitenlandse markt. Daarom organiseerde VLAM voor de eerste keer een stand op de vakbeurs Internorga in Hamburg, de belangrijkste beurs in Duitsland voor de cateringsector en foodservice. Met meer dan 1.300 exposanten uit 25 landen en 95.000 bezoekers is deze beurs een must voor elke sector die zich richt naar de foodservice.

Zeg niet zomaar diepvriesgroenten tegen onberispelijke Belgische vriesverse groenten

Dit bericht werd geplaatst in Thema, Verwerking op .

De Belgische diepvriesgroentesector heeft de laatste decennia een enorme ontwikkeling meegemaakt. België rijdt op Europees vlak al enkele jaren aan de leiding en neemt bijna 30% van de Europese productie voor zijn rekening. Maar op kop rijden is niet gemakkelijk. Hoe behoud je deze positie zonder in te boeten op vlak van rendabiliteit op niveau van teler én industrie? Wij polsten bij de verantwoordelijken van Vegebe naar hun visie.

Ingro na tien jaar nog altijd even ambitieus

Dit bericht werd geplaatst in Thema, Verwerking op .

In mei 2005 werd Ingro opgericht. De telersvereniging voor industriegroentetelers viert deze maand dus haar tiende verjaardag. Tijd voor een babbel over de wegen die Ingro de afgelopen jaren bewandelde en over de koers die ze willen varen in de toekomst. Ingro is nog altijd even ambitieus, zo blijkt.

Bio Fair Trade van bij Ons

Dit bericht werd geplaatst in Thema, Verwerking op .

Jammer dat tweede keus of overschotten vaak verloren gaan … Jammer dat Fair Trade niet geldt voor boeren van bij ons … Dat dachten ook enkele bioboeren in 2011. Dus namen ze het heft in eigen handen. Ondertussen is de vzw ‘Bio van bij Ons’ gegroeid tot een duurzame samenwerking met negen bioboeren, die verwerkte producten zoals confituren en siropen verkopen aan 75 verdeelpunten over heel België.